Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulama, fırında, kalkan, sebzeli

Fırında Sebzeli Kalkan Buğulama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Sebzeli Kalkan Buğulama



MALZEMELER


7-8 parça kalkan fileto

(yani balıkçıda kalkanı temizletip, yarım el büyüklüğünde parçalara böldürün Üzerindeki düğmeleri kalsın, sadece kemik kısmını çıkarttırın)

4-5 adet orta boy patates (ince yuvarlak dilimlenmiş)

4-5 adet orta boy kuru soğan (yine incecik halka şeklinde dilimlenecek)

2-3 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp doğranacak)

1 demet maydanoz (çok ince kıyılacak)

1 demet dereotu (yine çok ince doğranacak)

7-8 diş sarmısak (ufak ufak doğranacak)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Yarım su bardağı sıvıyağı



HAZIRLANIŞI


Fırına koyabileceğimiz, kenarları en az iki parmak yükseklikte fırın kabımızın altına fileto kalkan balıklarından 3-4 parça dizelim Üzerine tuz, karabiber serpiştirip, bir sıra soğan ve patates halkalarından yerleştirip, üzerine dereotu ve maydanozu serpiştirelim Sarmısakların da yarısını ekleyip, yine domateslerin yarısını ilave edelim Böylece bir sıra dizim yapmış olduk


Şimdi de kalan kalkanları dizelim ve kalan tuz, karabiberi serpiştirelim Zaten elimiz de biraz doğranmış domates ve biraz sarmısak kalmıştı Onları da kalkan balıklarının üstüne gelişigüzel serpiştirelim Artık sıvıyağı gezdirerek dökme zamanı geldi Sanıyorum tüm malzemeleri kullandık unuttuğumuz bir şey kalmadı


Zaten balık buğulamaların da mühim olan tencerenin altına sebze dizilir, en üste daima balık oturtulur Siz bu işi, daha büyük bir fırın kabınız olursa; en alta tüm sebzeleri harmanlayıp, yerleştirerek yapabilirsiniz En üstü de balıklarla kapatın, zeytinyağını, tuz ve biberini gezdirip, 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika kadar pişirin


Aslında eskilerin dediği gibi yemek buharında pişerse çok lezzetli olur Bu yüzden fırın kabınızın ağzını bir alüminyum folyo parçasıyla hava almayacak şekilde sıkıca kapatabilirsiniz Unutmayın lezzet hep çok önemlidir




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.