Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
adasında, ispanak, levrek

İspanak Adasında Levrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Adasında Levrek



MALZEMELER


2 bağ ıspanak

1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet orta boy kuru soğan (çok incecik, yemeklik doğranmış)

2-3 diş sarmısak (iyice dövülmüş)

Varsa:

1 çay kaşığı kadar muskat rendesi (ufak Hindistan cevizi)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

3-4 yemek kaşığı hazır çiğ krema


Ayrıca:

6-7 adet fileto olarak hazırlanmış levrek balığı

(yani orta kemiği ve kılçıkları iyice temizlenmiş ve el kadar parçalara bölünmüş balık demektir)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

Yarım su bardağı ayçiçek yağı

2-3 adet kuru defne yaprağı

2 su bardağı su



HAZIRLANIŞI


Önce balıklarımızı yıkayıp, bir süzgece yerleştirelim sonra süzgeçten bir tepsiye aktarıp, üzerine; tuz, karabiber, sıvıyağı ekleyip, karıştırıp, bir kenarda beklemeye alalım Böylece balıkları lezzetlendirmek üzere marine etmiş oluyoruz


Şimdi de fırını 175 dereceye ayarlayıp, kenarları yüksek bir fırın tepsisine marine edilmiş balıkları yan yana yerleştirelim Defne yapraklarını en üste dizelim ve tepsinin kenarından 2 su bardağı suyu ekleyip, fırının orta gözüne koyalım En az 25-30 dakika balıkların pişmesini bekleyelim Bu arada da ıspanak karışımını hazırlamak üzere geniş bir tavaya yağları koyalım


Öte yandan yıkayıp, bir santim eninde doğradığımız ıspanakları bir kenarda bekletelim Şimdi eriyen yağların içine hemen dövülmüş sarmısakları ekleyip, 30-40 saniye kadar kavuralım Böylece sarmısağın tadı yağa geçmiş olur Üzerine incecik, yemeklik doğranmış soğanları ekleyip, soğanlar sararıncaya kadar 1-2 dakika daha kavuralım Varsa muskat rendesini katalım Artık çiğ kremamızı ekleyip, 1 dakika kadar pişirip, ocağın altını kapatalım Böylece aşçıların "ıspanak anbıraj" dedikleri ıspanak kavurmamız hazırlanmış oldu


Bir taraftan da servis tabaklarına hazırladığımız ıspanaklı harçtan 3-4 yemek kaşığı kadar koyup, üzerine fırından çıkardığımız sıcak balığı yerleştirelim Böylece bütün servis tabaklarını hazırlayalım Ama Mehmet Usta?nın sözünü tekrar hatırlatmak isterim Eğer balık sıcaksa, altındaki harcının da sıcak olması gerekir, ona göre servisinizi ayarlayın




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.