![]() |
İspanak Adasında Levrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanak Adasında LevrekMALZEMELER 2 bağ ıspanak 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet orta boy kuru soğan (çok incecik, yemeklik doğranmış) 2-3 diş sarmısak (iyice dövülmüş) Varsa: 1 çay kaşığı kadar muskat rendesi (ufak Hindistan cevizi) 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 3-4 yemek kaşığı hazır çiğ krema Ayrıca: 6-7 adet fileto olarak hazırlanmış levrek balığı (yani orta kemiği ve kılçıkları iyice temizlenmiş ve el kadar parçalara bölünmüş balık demektir) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber Yarım su bardağı ayçiçek yağı 2-3 adet kuru defne yaprağı 2 su bardağı su HAZIRLANIŞI Önce balıklarımızı yıkayıp, bir süzgece yerleştirelim sonra süzgeçten bir tepsiye aktarıp, üzerine; tuz, karabiber, sıvıyağı ekleyip, karıştırıp, bir kenarda beklemeye alalım ![]() ![]() Şimdi de fırını 175 dereceye ayarlayıp, kenarları yüksek bir fırın tepsisine marine edilmiş balıkları yan yana yerleştirelim ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan yıkayıp, bir santim eninde doğradığımız ıspanakları bir kenarda bekletelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir taraftan da servis tabaklarına hazırladığımız ıspanaklı harçtan 3-4 yemek kaşığı kadar koyup, üzerine fırından çıkardığımız sıcak balığı yerleştirelim ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|