![]() |
Renkli Balık Mus |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Renkli Balık MusMALZEMELER 1 adet büyük boy levrek (fileto edilmiş) 4-5 yaprak ıspanak (çok ince kıyılmış) 2 adet kırmızı dolmalık biberi de çok ince kıyılmış 6-7 adet iri pazı yaprağı HAZIRLANIŞI İlk olarak, fileto levreğimizi tuz ve karabiberle lezzetlendirelim ve blenderdan çekip, kıyma haline getirelim ![]() ![]() Şimdi üçe ayırdığımız levrek kıymasının birinci parçasını çok ince kıydığımız çiğ ıspanakla karıştırıp, bir kapta bekletelim ![]() İkinci parça levrek kıymasını da yine incecik doğranmış kırmızı biberle karıştırıp, bir başka kapta bekletelim ![]() Üçüncü parça levrek kıymasına ise hiçbir şey katmadan bırakalım ![]() Şimdi önümüze fırın tepsisini alalım ve sapları kesilmiş pazı yapraklarını tepsinin üzerine yan yana, uçlarını da üst üste bindirerek yayalım ![]() Üzerine hiçbir şey katılmamış levrek kıymasını, bir kaşık yardımıyla 10-15 cm genişliğinde yayalım ![]() ![]() Sonra en alttaki pazı yapraklarını en üste kapatıp, dikdörtgen bir kek büyüklüğünü elde edelim ![]() 1 su bardağı su ekleyerek fırında 25-30 dakika kadar pişirelim ![]() ![]() ![]() ![]() SOSUN TARİFİ Ufak bir tencereye süt ve kremayı koyalım ve orta ısılı ateşin üzerine oturtup, kaynamaya bırakalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|