Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mayonezli, mezgit

Mayonezli Mezgit

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mayonezli Mezgit



MALZEMELER


1 kg mezgit

1 küçük boy tat mayonez

1 adet orta boy soğan

1 adet havuç

2 su bardağı su

3 adet defne yaprağı

1/2 limon suyu

Tuz, Karabiber


HAZIRLANIŞI


Mezgitleri ayıklayıp, yıkayın Balık, dörde bölünmüş soğan, havuç, defne yaprağı, tuz, karabiber ve limon suyunu bir tencereye koyun

Malzemelerin üzerine 2 su bardağı su ekleyip kaynatın Kaynarken suyun yüzeyinde oluşan köpüğü delikli bir kepçe ile alın Mezgit pişinceye kadar 10-15 dakika haşlayın

Balığı kendi suyu içinde soğuttuktan sonra suyunu süzün, derisini ve kılçıklarını çıkartıp, küçük parçalara bölün

Balık parçalarının üzerini mayonezle kaplayıp çatalla şekillendirin

Mayonezli mezgit salata yaprakları, limon dilimleri ve dereotu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.