Sardalya Fırında |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sardalya FırındaSardalya Fırında Tarifi - Sardalya Fırında Nasıl Yapılır - Sardalya Fırında Malzemeleri Malzeme Listesi * 1 Kilogram Sardalya * 1 Adet Soğan * Çeyrek Demet Maydanoz * 1 Çay Kaşığı Karabiber * 1 Adet Patates * 1 Tatlı Kaşığı Tuz Sardalya Fırında Nasıl Yapılır? 1 Sardalyaların başlarını kopararak içlerini başparmağınız yardımı ile temizleyin ve hepsini yıkayıp tuzlayarak sularının süzülmesi için süzgeçe koyun Balıkları bıçak kullanmadan ayıklayın ve pullarının iyice temizlenebilmesi için tek tek yıkayın 2 İki adet soğanı soyarak yıkayın ve soğanları önce ikiye bölün, daha sonra yarım ay şeklinde doğrayın Balıklarla birlikte harmanlayabileceğiniz bir kaba alın 3 Maydanozları yıkayın ve ayıklayın, sularını aldıktan sonra ince kıyın ve soğanlara ekleyin maydanoz ve soğan karışımına karabiberi ve pulbiberi ekleyin Balıklara eklediğiniz tuza göre harca tuz da ekleyebilirsiniz Balıkları bu harcın içine dökerek hepsini birlikte harmanlayın 4 Patatesleri soyarak ince ince dilimleyin ve daha sonra kolay temizleyebilmek için fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye yayın 5 Patateslerin üzerine soğanlı harç ile karıştırdığınız balıkları birbirinin üzerini tamamen kapatmayacak şekilde sıralayın Balıklar fazla yağlı değil ise üzerinde azca zeytinyağı gezidirin Tepsinin üzerini hafifçe örtecek şekilde fırın kağıdı serin 6 Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin ve yarım saat pişirdikten sonra en üstteki kağıdı alıp pişirmeye devam edin 7 Spatula yardımı ile servis yapın Not: 1 Sardalya hamsi balığının kuzeni sayılır Sıcak ya da soğuk olarak yemekleri ve mezeleri yapılır 2 Sardalyanın da uzak akrabaları Ayvalık papalinası, Fransızların aioli’sidir 3 Mevsiminde ve yağlı olarak alacağınız sardalyaya çok uyan bir pişirme şekli de mangalda sardalyadır 4 Bu tarifi aynı zamanda hamsi ile de yapabilirsiniz Afiyet Olsun |
|