Acı Biberli Gümüş Balığı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Biberli Gümüş BalığıAcı Biberli Gümüş Balığı Tarifi - Acı Biberli Gümüş Balığı Yapılışı - Acı Biberli Gümüş Balığı Nasıl Yapılır - Acı Biberli Gümüş Balığı Malzemeleri 750 gr gümüş balığı (una bulanarak tavada kızartılmış) 1 orta boy soğan (ince doğranmış) 3 limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1/4 su bardağı tavuk suyu 1/2 su bardağı ketçap 1 orta boy dolmalık biber (beyaz kısmı ve çekirdekleri çıkarılıp ince doğranmış) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 175 gr (4 su bardağı) tuzlu patlamış mısır Soğanı büyük bir kaseye koyup, üstüne limon suyunu dökerek 3 saat, soğanlar yumuşayana kadar bir kenarda bırakınız ![]() Zeytinyağ, tavuk suyu, ketçap, dolmalık biber, tuz, biber ve pul kırmızıbiberi soğanların durduğu kaseye katıp, kızarmış gümüş balığını de ekleyerek buzdolabında 30 dakika soğutunuz ![]() Kaseyi buzdolabından alıp içindekileri soğutulmuş 6 kaseye bölüştürünüz Patlamış mısırı da tabaklara eşit miktarda koyup, balıkların yanında servis ediniz![]() Not: Bu değişik Güney Amerika yemeğinde patlamış mısır, limon tadi sosu emmesi için kullanılır Patlamış mısır yerine haşlanmış pirinç de kullanılabilir
|
|
|
|