![]() |
Domatesli Palamut |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Domatesli Palamutpalamut nasıl pişirilir - domatesli balık - uskumru nasıl pişirilirMalzeme: 1 kilo balık (Mevsime göre palamut, kefal, uskumru, veya sardalye) 4 tane iri domates 4 baş soğan 1 limon 5-6 tane defne yaprağı 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 fincan zeytinyağı 2 fincan su 1 kahve kaşığı karabiber Yapılışı: Ayıklanıp temizlenen balıklar, kılçık hizasından ortalarından kesilerek fileto çıkarılır ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer tarafta bir tavada halka halka doğranmış soğanlar kızdırılmış zeytinyağında 6 - 7 dakika kadar sararıncaya kadar» kavrulup buna sonra kabukları kaynar suya daldırılıp 20 - 25 saniye bekletilerek kolayca soyulmuş ve arzu edilirse çekirdekleri de temizlenmiş olan domatesler ilâve edilerek domatesler suyunu salıp çekene kadar 6 - 7 dakika süre ile pişirilir ![]() Bu domatesli soğanlı salça bundan sonra tepsiye dizilmiş olan balıkların üzerini kaplayacak şekilde yayılarak ilâve edilir ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|