Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balıklı, sarma, zeytinyağlı

Balıklı Zeytinyağlı Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıklı Zeytinyağlı Sarma



zeytinyağlı balık sarması - mezgit sarmasıMalzeme:


2 adet Mezgit Balığı Filetosu

1 su bardağı Pirinç

2 adet Soğan

1 tatlı kasığı Dolmalık Fıstık

1 çorba kasığı Dolmalık Üzüm

1 çay bardağı Sıvı Yağ

150 gr Yaprak Nane (kıyılmıs)

1 çorba kasığı Maydanoz (kıyılmıs)

1 çorba kasığı Dereoto (kıyılmıs)

1 çorba kasığı Karabiber

1 çorba kasığı Tuz

Hazırlanışı:


Balığı kaynar suda biraz haslayın Küçük parçalara ayırın


Soğanı sıvıyağda pembelesinceye kadar kavurun Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin


Pirinci ekleyip hafifçe kavurun Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun Atesten almadan önce ince kıyılmıs dereotu, nane, maydanoz ve tuzu ilave edinYaprağı yumurtalığın içine yerlestirip, ortasını çukurlastırın Hazırladığınız balıklı harçtan bir miktarı yaprağın ortasına koyun Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın Diğer sarmaları da aynı sekilde hazırlayın


Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek sekilde yayvan bir tencereye yerlestirin 1/2 su bardağı su ilave edin Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateste 15 dakika pisirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.