![]() |
Akdeniz Sinariti Pançetalı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Akdeniz Sinariti PançetalıKullanılacak malzeme (4 kişi için): 1+1/2 kiloluk bir Akdeniz Sinariti, 8 dilim tütsülenmiş pançeta, 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi, 1 yumurtanın sarısı, 2 çorba kaşığı tarhun otu, dilim dilim doğranmış bir limon, 1/2 çorba kaşığı toz şekeri, yeteri kadar tuz ve karabiber ![]() Yapımı: Balığın pullarını kazıyıp temizlemeli, yüzgeçlerini kesip atmalı, solungaçlarını ve içini çıkarmalı ve bol akarsuda iyice yıkamalı ![]() Sirkeyle zeytinyağını çırparak iyice karış; tırmalı ![]() ![]() ![]() Fırında yirmi dakika kalacak balığı fırından çıkarınca derisini çıkarmalı, tütsülenmiş ince pançeta dilimlerine sarmalı ve kızgın fırına koyup burada onbeş dakika kadar tutmalı ![]() Balık pişince sıcak yerde tutulan servis tabağına yerleştirmeli ![]() ![]() Balığın pişirilmesinden bir saat kadar önce yumurtanın sarısını iyice çırpmalı ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|