![]() |
Ambrasador Salçalı Levrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ambrasador Salçalı LevrekMalzemeler: 1 kg ![]() 1 Maydonoz kökü 1 Diş sarımsak 2 Çorba kaşığı tuz 1 Adet yeşil salata 1,5 litre veya 2 litre su 1 Küçük havuç 1 Küçük baş soğan 1 Bardak ambasadör salçası 1 Adet limon Tarifi: Balığı kırmadan uzunlamasına balık pişirme kabına temizleyip yerleştiriniz ![]() Üzerine 1,5 veya 2 litre su koyunuz ![]() Küçük kare veya ince dilimler halinde doğranmış havuçları 4'e bölünmüş soğanı, 1 diş sarımsak, 1 maydonoz kökü ve tuz ilâve ediniz ![]() Balık tenceresine hepsini beraberce ateş üzerine koyunuz ![]() ![]() Haşlanan balığın tenceresi içinde bulunan kendi süzgeci ile veya iki kepçenin yardımı ile tencereden balık etini servis tabağına çıkarınız ve soğumaya bırakınız ![]() İnce doğranmış yeşil salatayı balık tabağının yanlarına ve aralarına ince kesilmiş limon dilimleri yerleştiriniz ![]() Ayrı bir kapta ambasadör salçasını hazırlayınız ![]() ![]() Sosun ayrı olarak servis edilmesi önem taşır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|