Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ançüez, yapımı

Ançüez Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ançüez Yapımı



Hamsinin başı koparılıp barsakları çıkarılır Güzelce yıkanır


Suyunun süzülmesi için süzgeçte 1-2 saat bırakın


Sonra küçük bir tenekeye bir kat kaba tuz, bir kat balık olmak üzere istif edilir


Üstüne tenekenin kapağı ve onun üzerine de 2 kiloluk taş konur


Bir buçuk ay sonra ançüez yenecek hale gelir


Yeneceği zaman kâfi miktarda balık çıkarın Yıkandıktan sonra bir kaç saat suda bırakın


Tuzu kısmen giderilmiş olur


Süzüldükten sonra servis tabağına alın Zeytinyağı koyup, limon sıkarak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.