Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ançüezli, domatesli, fondu

Ançüezli Domatesli Fondu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ançüezli Domatesli Fondu



Malzemeler:


7 diş sarımsak

1 çorba kaşığı zeytinyağı

4 ançüez filetosu (yıkanarak tuzu atıldıktan sonra, süzdürülmüş)

750 g domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak iri parçalar halinde doğranmış)

1/2 tatlı kaşığı kekik

1 1/2 çorba kaşığı salça

1 1/2 çorba kaşığı üzüm sirkesi

1 1/2 tatlı kaşığı pekmez

250 g brokoli (yalnızca çiçekli bölümleri)

175 g mantar

1 tatlı kaşığı kıyılmış fesleğen

1 iri tatlı kırmızıbiber (sap ve çekirdekleri temizlenerek, iri parçalar halinde doğranmış)

1 iri sarı biber (sap ve çekirdekleri temizlenerek, iri parçalar halinde doğranmış)

350 g karnabahar (yalnızca çiçekli bölümleri)

Tarifi:


Kalın dipli bir tencereye sarımsakları ve zeytinyağını koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak 10 dakika kızartın (kızartırken sarımsakları bir tahta kaşığın tersiyle bastırarak yumuşatın) Ançüezleri ekleyip, sürekli karıştırarak ve sarımsakları ezmeye devam ederek kısık ateşte, 5 dakika daha pişirin Domatesleri, kekik, salça, sirke ve pekmezi koyup, ara sıra karıştırarak 20 - 30 dakika pişirin


Bu arada bir tencereye 2,5 cm yüksekliğinde su koyup, içine buğulama kabını yerleştirin Tencereyi ateşe oturtup, suyu birtaşım kaynatın Kaynayınca brokolileri koyup, üstünü sıkıca örterek buharda 1 dakika pişirin Tencereyi ateşten alıp, bir kenara bırakın Mantarları ıslak bir bezle silip, lokma büyüklüğünde doğrayarak bir kenara bırakın


Bir salata kâsesinin üstüne bir süzgeç yerleştirip, tenceredeki domates sosunu süzgece boşaltın ve kaşıkla bastırarak, bütün özünü kâseye geçirin Süzgeci kaldırıp, fesleğeni sürekli karıştırarak kâsedeki sosa katın Sosu fondu kabına döküp, fondu ısıtıcısının üstüne koyun

Brokolileri, mantarları, biberleri ve karnabaharı bir servis tabağına dizip, servis yapın


Not: Fondu çatalları, uzun bambu çubukları ya da tahta şişlerle alınıp, sıcak sosa batırılarak yeneceklerdir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.