![]() |
Antil Adaları Usulü Balık Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Antil Adaları Usulü Balık YahnisiMalzemeler: 500 g levrek (ya da benzeri beyaz etli bir balık) filetosu 1 diş sarımsak (ince kıyılmış) bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 6 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 soğan (zar biçimi doğranmış) 2 çorba kaşığı un 2 tatlı kaşığı salça 1 dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, küçük parçalar halinde kesilmiş) 2 su bardağı balık suyu 2 olgun domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlendikten sonra, iri doğranmış) 1 olgun mango (kabuğu soyulup, iri zar biçimi doğranmış) 1/2 tatlı kaşığı tuz Tarifi: Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruttuktan sonra, irice kareler halinde doğrayın ![]() Bir salata kâsesinde sirke, sarımsak ve karabiberi karıştırın ![]() ![]() Balıkları bekletme süresinin bitimine 10 dakika kala, ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() Soğan parçalarını ekleyip, ara sıra karıştırarak, renkleri esmerleşmeye başlayıncaya kadar (7 - 8 dakika) pişirin ![]() ![]() Buzdolabındaki kâseyi alıp, karışımın suyunu bir tel süzgeçten küçük bir kâseye süzerek, süzdüğünüz bu suyu da tencereye ekleyin ve karışımı 3 dakika daha pişirin ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|