![]() |
Mayonezli Soğuk Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mayonezli Soğuk BalıkMALZEMELER 350-400 gr ağırlığında beyaz etli balık (levrek, dil balığı, mezgit olabilir) 1 adet kuru soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 kutu konserve (garnitür) 6 yemek kaşığı mayonez ve 1 çay bardağı balık suyu Süsleme için: 7-8 adet kornişon turşu veya 2-3 adet salatalık turşusu 7-8 adet yeşil veya siyah zeytin Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış) HAZIRLANIŞI Önce beyaz etli balığımızı parçalara bölüp, bir tencereye yerleştirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Balıklar iyice yumuşayıp, pişince ocaktan indirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Öte yandan da turşularımızı uzunlamasına dilimleyelim, zeytinlerin çekirdeklerini çıkaralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|