![]() |
İçli Hamsi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İçli HamsiMalzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 35 dk ![]() Kaç Kişilik 4 Yöntem 1 Kg hamsi 4 Adet orta boy soğan 1 Demet maydanoz Yarım limon suyu Tuz, karabiber 1 Su bardağı un 1 Su bardağı sıvıyağ 3 Adet yumurta Hazırlanışı Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın ![]() Sularını süzerek bekletin ![]() Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın ![]() Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın ![]() Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın ![]() Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın ![]() Yeşil salata ile servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|