Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
levrek, pazılı

Pazılı Levrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Levrek



Pazılı levrek






Pazılı levrek
KAÇ KİŞİLİK: 2
HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
PİŞME SÜRESİ: 15 dk
Malzemeler:


400 gr levrek fileto

2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 soğan

1 diş sarımsak

1 domates

2 defneyaprağı

1 çorba kaşığı elma sirkesi

Yarım demet pazı

1 tutam tozşeker

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:
* Soğan ve sarımsağı soyup kıyın Domatesi soyup küp küp doğrayın

* Bir kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin Domates, defneyaprağı, elma sirkesi, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin

* Pazıyı temizleyip bol suyla yıkayın Süzgece alıp iyice süzün Yarım kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp pazıları 1 dakika soteleyin Pazıları tavadan alıp kalan zeytinyağını ekleyin Balık filetoları ilave edip iki taraflı kızartın Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirin

* Pazıyı servis tabaklarına paylaştırın Üzerine balıkları alıp domates sosu gezdirin Sıcak olarak servis yapın

PÜF NOKTASI
Balık fileto hazırlarken balığın orta kısmını tercih edin Çünkü orta kısmı hafif yağlı olduğundan daha lezzetli olur

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.