Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlaması, kalkan

Kalkan Haşlaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kalkan Haşlaması



Malzemeler



3 kg kalkan balığı

2 su bardağı süt

4 limon

Maydanoz

Tuz

Yapılışı


Balığın yüzgeçlerini ve kafası ayırın ve içini çıkarıp yıkayın Daha sonra bıçakla baştan kuyruğa doğru ortadan ikiye ayırın Porsiyonlara bölün ve yıkayıp süzün Diğer bir yanda sütü kaynatın Balık parçalarını derince bir tepsiye dizin Balıkların üzerini örtecek şekilde soğuk su doldurup süt ve tuz ilave ederek ateşe koyun Yavaş yavaş ateşi yükseltin (poşe usulü pişirme yapın) Kaynama sıcaklığına geldiği zaman, ateşi kısarak, 10-15 dakika bu sıcaklıkta, kaynamadan pişirin (balık kalınsa pişme süresi biraz daha uzayabilir) Balıkları bir kevgir yardımıyla iyice süzerek tencereden çıkarın ve servis tabağına beyaz yerleri üste gelecek şekilde dizin Balıkların etrafını limon ve maydanozla süsleyebilirsiniz Bu balığın yanında, hollandez, muslin ve tereyağı sosu ve haşlanmış patates garnitürü verebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.