![]() |
Gümüş Balığı Tavası 3 |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gümüş Balığı Tavası 3Gümüş Balığı Tavası Tarifi - Gümüş Balığı Tavası Yapılışı - Gümüş Balığı Tavası Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Tavası Malzemeleri 500 gr gümüş balığı (yıkanıp kurulanmış) 60 gr (1/2 su bardağı) un 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 limonun kabuğu (rendelenmiş) 2 su bardağı rafine yağ 1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) Un, tuz, biber ve limon kabuğu rendesini bir tabakta karıştırıp, gümüş balıklarının her taraflarını bu una iyice bulayarak bir kenara bırakınız ![]() Yağı derin bir tavada 50 saniye, içine atılan bayat bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız ![]() ![]() ![]() Balıkları ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, üstlerine maydanoz serperek hemen servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|