Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, gümüş, tavası

Gümüş Balığı Tavası 3

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gümüş Balığı Tavası 3



Gümüş Balığı Tavası Tarifi - Gümüş Balığı Tavası Yapılışı - Gümüş Balığı Tavası Nasıl Yapılır - Gümüş Balığı Tavası Malzemeleri

500 gr gümüş balığı (yıkanıp kurulanmış)

60 gr (1/2 su bardağı) un

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 limonun kabuğu (rendelenmiş)

2 su bardağı rafine yağ

1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)


Un, tuz, biber ve limon kabuğu rendesini bir tabakta karıştırıp, gümüş balıklarının her taraflarını bu una iyice bulayarak bir kenara bırakınız

Yağı derin bir tavada 50 saniye, içine atılan bayat bir ekmek parçası kızarana kadar kızdırınız Gümüşleri yağda 2-3 dakika, renkleri hafif kahverengi olana kadar kızartınız Kızaran balıkları kağıt peçete üstüne alarak yağlarını iyice süzdürünüz

Balıkları ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirip, üstlerine maydanoz serperek hemen servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.