Güveçte İstavrit |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte İstavritGüveçte İstavrit Tarifi - Güveçte İstavrit Yapılışı - Güveçte İstavrit Nasıl Yapılır - Güveçte İstavrit Malzemeleri 1 kg istavrit 3 adet domates 5 diş sarımsak 4 adet defne yaprağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı Tuz Maydanoz Balıkları ayıklayıp süzgece koyarak, suyunun süzülmesi için bekletin Domateslerin kabuğunu soyup dilimleyip üzerine karabiber, sarımsak, tuz, zeytinyağı ilave edip çırpıcıdan geçirin Genişçe bir kap içine yıkanmış balıkları yan yana dizip üzerine hazırladığımız sosu ilave edin Üzerini streç film ile kaplayıp yaklaşık 4-5 saat bu şekilde buzdolabında bekletin Balıkları güveçlere düzgünce yerleştirip, üzerine hazırladığımız sosunu gezdirin Balıkların üzerine çıkacak kadar su ilave edin Aralarına defne yapraklarını yerleştirin 200 dereceli fırında pişirin Fırından çıkar çıkmaz yıkayıp orta incelikte kıydığımız maydanozları üzerine serperek servis yapın |
|