![]() |
Bademli Üzümlü Sazanbalığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bademli Üzümlü SazanbalığıMalzemeler: 1 sazan balığı (yaklaşık 1,5 kg temizlenip 4 cm kalınlığında dilimlenmiş) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1/2 çorba kaşığı zeytinyağı 60 g (3/4 su bardağı) badem (kahverengi zarları alınmış) 15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı 60 g (3/4 su bardağı) kuru üzüm 1/4 tatlı kaşığı kimyon 1/4 tatlı kaşığı yenibahar 1/4 tatlı kaşığı hintcevizi rendesi 1/4 tatlı kaşığı tarçın Süsleme için: portakal dilimleri maydanoz Tarifi: Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() Kaim dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsiyi fırından alıp, bademli üzümlü sazanbalığını ısıtılmış bir servis tabağına aktarın ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|