Somon İzgara (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Somon İzgara (4 Kişilik)alzemeler 4 Somon Fileto 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 1 Tatlı Kaşığı Hardal 1 Demet Dereotu 12-16 Taze Patates 1 5 Çorba Kaşığı Tereyağı2 Diş İnce Kıyılmış Sarmısak Karabiber Kırmızıbiber Tuz Yemeğin Tarifi Somon filetoları zeytinyağı hardal tuz biber ve ince kıyılmış dereotu karışımında 1 saat bekletip ızgarada kızartın ![]() Patatesleri akar su altında sert bir fırçayla kuvvetlice fırçalayın Kabukları iyice temizlenince sarmısak tuz ve kırmızıbiberle hazırladığımız sosa batırıp kızgın tereyağında sürekli çevirerek kızartın![]() Somon dilimlerini servis tabağına alın Hazırladığınız patatesleri etrafına yerleştirin Dereotu ile süsleyip sıcak olarak servis yapın Arzu ederseniz garnitür olarak soya filizi ve haşlanmış bezelye kullanabilirsiniz
|
|
|
|