Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dereotlu, dilbalığı

Dereotlu Dilbalığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Dilbalığı



2 iri dilbalığı (her biri yaklaşık 600 g)

30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı (yumuşatılmış)

1 1/2 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış)

1/2 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)

1 tatlı kaşığı limon suyu

500 g kabak (kazınıp, ince şeritler halinde doğranmış)

1 tatlı kaşığı mısır nişastası

limon dilimleri (süsleme için)

Dilbalıklarının derisini yüzüp, fileto çıkarın Her filetonun kıvrımlı kenar bölümlerini keskin bir bıçakla kesip, kestiğiniz bu parçaları kabaca kıyarak, bir kenara bırakın Filetoları soğuk su altında yıkayıp, bir tabağa yerleştirin Tereyağı, dereotlarının 1 çorba kaşığı, tuzun yarısı, karabiberin yarısı ve limon suyunu bir kâsede karıştırıp, kıymış olduğunuz dilbalığı parçalarını karışıma ekleyerek, karıştırın

Filetoları derisi soyulmuş yüzleri üste gelecek biçimde mutfak tezgâhına koyup, üstlerine kâsedeki tereyağlı dereotlu karışımı sürün Her filetoyu başından kuyruğuna doğru, tereyağlı karışım içte kalacak biçimde sarın Elde ettiğiniz balık rulolarını ateşe dayanıklı bir tabağa yan yana yerleştirip, tabağı plastik filmle gevşekçe örterek, bir kenara bırakın

Kabak şeritlerini başka bir ateşe dayanıklı tabağa koyup, üstlerine kalan tuzu ve kalan karabiberi serpin Tabağın üstünü, bir kenarı aralık kalacak biçimde (buharın çıkması için) plastikfılmle örtüp, % 100 ısıtılmışfırına vererek, kabak şeritlerini 5 - 6 dakika pişirin Tabağı fırından alıp, bir kenarda sıcak tutun

Dilbalığı rulolarının bulunduğu tabağı % 100 ısıtılmış fırına verip, balıkları 2 - 2,5 dakika pişirin Tabağı fırından alıp, ruloları altüst ettikten sonra, tabağın üstünü yeniden örterek, balıkları % 100 ısıtılmış fırında 2-2,5 dakika daha pişirin Tabağı fırından alıp, balıkları delikli kaşıkla iyice ısıtılmış bir servis tabağına çıkarın (tabakta kalan balık suyunu saklayın); çevresine, öbürtabaktaki kabak şeritlerini kaşıkla döşeyin Sonra tabağı plastik filmle örtüp, bir kenarda sıcak tutun

Mısır nişastasını ateşe dayanıklı bir kâsede biraz soğuk su içinde eritip, balıkların piştiği tabakta kalan balık suyunu katarak, karıştırın Kâseyi % 100 ısıtılmışfırına verip, içindeki sos kalınlaşıncaya kadar (1,5 dakika), her 30 saniyede bir çatalla çırparak, pişirin Kâseyi fırından alıp, servis tabağındaki balık rulolarını kâsedeki sosa batırıp çıkararak, yeniden tabağa yerleştirin Kalan dereotunu üstlerine serpip, limon dilimleriyle süsleyerek, servis yapım

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.