![]() |
Biberli Somon |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli SomonBiberli Somon Tarifi - Biberli Somon Nasıl Yapılır - Biberli Somon Malzemeleri Biberli Somon (mikrodalga) 4 somon dilimi (her biri yaklaşık 150 g) 1 kg olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 2 dolmalık yeşil biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, yaklaşık 5 mm kalınlığında şeritler halinde doğranmış) 2 dolmalık sarı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, yaklaşık 5 mm kalınlığında şeritler halinde doğranmış) 2 dolmalık kırmızı biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, yaklaşık 5 mm kalınlığında şeritler halinde doğranmış) 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı mercanköşk bir tutam tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 limonun suyu Domatesleri bir tel süzgece koyup, sularının süzülmesi için en az 30 dakika bekletin ![]() Bu arada somon dilimlerinin derilerini keskin bir bıçakla soyup, her dilimi iki kılçıksız parça halinde kesin ![]() ![]() ikinci bir ateşe dayanıklı tabakta kırmızı, yeşil've sarı dolmalık biber şeritleri, sarımsaklar, mercanköşk, tuz, karabiber ve zeytinyağının 1 tatlı kaşığını karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Balıkların bulunduğu tabağı % 100 ısıtılmış fırına verip, balıklan 2 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() Balıkları öbür tabaktaki biber yahnisiyle süsleyip, yanında taze domates sosuyla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|