Acı Domates Soslu Kılıç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Acı Domates Soslu KılıçAcı Domates Soslu Kılıç Tarifi - Acı Domates Soslu Kılıç Nasıl Yapılır - Acı Domates Soslu Kılıç Malzemeleri Acı Domates Soslu Kılıç 4 kılıç balığı dilimi (her biri en az 250 gr'lık ve ortalarından ikiye bölünmüş) 100 gr (1 su bardağı) kuru ekmek içi 1 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 2 yumurta (hafifçe çırpılmış) 60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı Acı domates sosu: 1/4 su bardağı zeytinyağı 2 orta boy soğan (ince doğranmış) 1 diş sarmısak (dövülmüş) 3 orta boy kabak (kabukları kazınıp 0,5 cm'lik dilimlere kesilmiş) 400 gr domates (kabukları soyulmuş) 1 çorba kaşığı kapari (suyu süzülmüş) 1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Sosu yapmak için büyük ve yayvan bir tencerede 1/4 su bardağı zeytinyağı kızdırıp soğan, sarımsak ve kabakları katınız Arasıra karıştırıp döndürerek 8 - 10 dakika, soğan ve kabaklar pembeleşene kadar pişiriniz![]() Domatesleri, kapariyi, pul kırmızıbiberi, tuzu, karabiberi ekleyip iyice karıştırınız Ateşi kısıp sosu 15 dakika, ağır ateşte pişiriniz Bu arada balıkları soğuk suyla yıkayıp kağıt peçetelerle kurulayınız![]() Orta boy bir kasede ekmek içi, kekik, tuz ve biberi çatalla karıştırınız Yumurtaları küçük, yayvan bir kaseye koyunuz Balık dilimlerini önce yumurtaya, sonra da ekmek içi karışımına batırarak iyice bulayınız![]() Büyük bir tavada yağı, orta ateşte kızdırıp balık dilimlerini arasıra döndürerek 7-8 dakika, her yanları hafif pembeleşene kadar kızartınız Tavayı ateşten indirip delikli kepçeyle balıkları çıkararak, domates sosunun bulunduğu yayvan tencereye koyunuz![]() Balıkları sosla birlikte ağır ateşte 15 dakika daha, arasıra döndürerek, çatal batırıldığında balıklar dağılacak hale gelene kadar pişiriniz Tencereyi ateşten alıp acı domates soslu kılıç yemeğinizi servis ediniz![]() Not: Acı domates soslu kılıç balığını, pilav ve yeşil salata ile servis edebilirsiniz ![]() |
|
|
|