Deniz Ürünleri Güveci |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri Güvecikalamar güveci - ahtapot güveç - karides güveçMALZEME 12 orta boy karides, 250-300 gram beyaz etli balık, 4 adet küçük kalamar, 3 yemek kaşığı haşlanmış ahtapot, 12 adet midye içi, 4 taze soğan, 2 diş sarmısak, 2 orta boy domates, 3 sivri biber, 150 gram kültür mantarı, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar, tuz, karabiber YAPILIŞI Çiğ karideslerin kafalaını koparın, etlerini zedelemeden kabuklarını soyun, sırtlarındaki siyah iplik gibi bapırsapı bıçak ile çıkarın Balığın deri ve kılçıklarnı ayıklayıp küçük parçalar halinde doğrayın Kalamarları temizleyin, halka şeklinde doğrayın Haşlanmış ahtapotun kollarının tercihen uç kısımlarını doğrayın Midye içini yıkayın, suyunun süzülmesi için bir süzgece yerleştirin Taze soğanın kabuğunu soyun, yarım santim uzunluğunda dograyın Sarmısakları ayıklayın, çentin Domatesi soyun, çekirdeklerini çıkarın, küp şeklinde doğrayın Sivri biberin sapını kesin, tohumlarını atın, yarım santim uzunluğunda doğrayın Mantarların saplarının ucunu kesin, limonlu soğuk suya atın, elinizle ovarak üzerlerindeki siyahlıkları temizleyin, küçüklerini ikiye, daha irilerini dörde bölün Sarmısak, soğan ve zeytinyağını tencereye koyun, 2 dakika kavurun Karides, balık ve kalamarı ekleyin, tahta kaşıkla zedelemeden karıştırıp 5 dakika pişirin, ahtapot ve midyeyi ilave edin, domates, yeşil biber, mantar, tuz ve karabiberi koyun, suyunu çekene kadar pişirin Fırına girecek cam veya toprak bir kaba veya kaplara pismiş deniz ürünlerini koyun, üzerine rendelenmiş peyniri serperek fırın ızgarasında üzerleri kızarana kadar tutun Kaşar tuzlu olabileceği için ayrıca koyacağınız tuz miktarına dikkat edin alıntı |
|