Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pay, somonlu

Somonlu Pay

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Somonlu Pay



Somonlu Pay Tarifi - Somonlu Pay Nasıl Yapılır - Somonlu Pay Malzemeleri




Somonlu Pay


Malzemeler


Hamuru İçin

300 gr un

- 300 gr tereyağı

- 4 çorba Kaşığı su

- 2 çay Kaşığı tuz

İçi İçin -

3 çorba kaşığı kaşar rendesi

- 3 çorba kaşığı çiğ krema

- 150 gr somon füme

- yarım demet maydanoz

- 1 çay kaşığı tuz

- üzeri için 1 yumurta sarısı


Hazırlanışı


Hamur için, unu, küp küp kesilmiş tereyağını, tuzu ve 4 çorba kaşığı suyu bir kapta karıştırın Parmak ucunuzla hızlı hızlı yoğurarak yağlı bir hamur elde edin Hamuru ikiye bölüp, ilk parçayı merdaneyle kalıbınızın büyüklüğünde açın Kalıbın üzerine hamuru yayın Kenarlarını keskin bir bıçak yardımıyle kesip, somon fümeyi küçük küçük doğrayın İçine çiğ krema, kaşar rendesi, ince kıyılmış dereotu ve tuzu ilave edip karıştırın Hamurun üzerine içi yayın Hamurun diğer yarısını da açarak malzemelerin üzerine koyun Kenarlarını elinizle bastırarak düzeltin ve bıçakla kestiğiniz hamurdan arta kalan kısmı tartın kenarına yerleştirin Hamurun üzerine çırpılmış yumurta sarısını sürün Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında tartı 50 dakika pişirin ve dilimleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.