Güveçte Karides |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Güveçte Karideskarides nasıl pişirilir - güveçte karides nasıl yapılır - karides tarifleri ![]() MALZEMELER 500 gr karides250 gr mantarlimon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyagi kasar peyniri rendesi tuz YAPILIŞ TARİFİ Karidesleri haslandiktan sonra ayiklayin Baska bir kapta limonlu sudamantarlar haslayin ve ortadan ikiye ayirin ![]() Ayikladiginiz karidesleri tereyaginda biraz kavurduktan sonra mantarla 2-3 dakika sote edin ![]() Daha sonra kabuklarini soydugunuz ve küp küpdogradiginiz domatesler ile tuz ilave edip 15- 20 dakika orta ateste pisirin ![]() Daha sonra bu karisimi küçük güveçlere pay edip üzerine bolca kasar rendesi koyup 125 derece firinda kasarlar eriyene kadar pisirin
|
|
|
|