Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, tarifi

Alabalık Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alabalık Tarifi



alabalık nasıl pişirilir - alabalık pişirme yöntemi - alabalık buğulamaMalzemeler:


2 büyük boy alabalık

1 tatlı kaşığı şeker

1 demet maydanoz

3 tane limon

zeytinyağı

karabiber

tuz


Yapılışı:


Alabalıkları iyice yıkayıp, süzgeçte süzdürün, buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin (bu sudan geçmiş balığın biraz sertleşmesini kendine gelmesini sağlıyor) İnce ince kestiğiniz alabalık dilimlerini bir tabağa dizin Başka bir kasede 2 limonun suyu, 4 yemek kaşığı yağ, 1 tatlı kaşığı şeker, tuz, bir tutam karabiber ve maydanoz ile bir bulamaç yapın ve alabalığın üzerine dökün Yarım gün dolapta kadar dinlendirin, tepsiye alıp orta hararette pişirip maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.