![]() |
Baharatlı Turna Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Baharatlı Turna BalığıBaharatlı Turna Balığı Tarifi - Baharatlı Turna Balığı Nasıl Yapılır - Baharatlı Turna Balığı Malzemeleri Baharatlı Turna Balığı 750 gr turna balığı (haşlanmış ayıklanmış) 90 gr (6 çorba kaşığı) tereyağı 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1/2 limonun suyu 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) 1 çorba kaşığı taze soğan (ince kıyılmış) 1 tatlı kaşığı taze nane (ince kıyılmış) 6-8 dilim tost ekmeği (dış kabukları alınıp, kızartılmış) 1 limon (dilimlenmiş) Orta boy bir tavada yağı, orta ateşte eritiniz ![]() ![]() Tavayı ateşten alıp, tuz ve biberi ekleyerek, eze eze karıştırınız ![]() ![]() Karışımı, tost ekmeklerinin üstüne koyup, limon dilimleriyle süsleyerek, servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|