Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, belvü

Balık Belvü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Belvü



Balık Belvü Tarifi - Balık BelvüNasıl Yapılır - Balık BelvüMalzemeleri
BALIK BELVÜ


Kullanılacak malzeme (4 kişi için):

700 gramlık bir sazan balığı,

500 gramlık bir sazan balığı daha,

500 gramlık bir mezit balığı,

2 yumurta,

2 havuç,

1 baş soğan,

300 gram iç bezelye,

2 limon,

2 iri patates,

1 defne yaprağı,

1 demet maydanoz,

1 sap kereviz,

1 bardak zeytinyağı,

50 gram kornişon,

1 çorba kaşığı ketchap,

birkaç dövülmemiş karabiber,

yeteri kadar tuz


Yapımı: Balıkların pullarını kazıyıp yüzgeçlerini kestikten sonra içlerini temizlemeli ve bol suda iyice yıkamalı Büyükçe bir tencereye yıkanmış kereviz sapını, üstü kazınmış bir havucu, ayıklanmış soğanı, yarım limonun suyunu, yıkanmış birkaç sap maydanozu, birkaç karabiber tanesini, defne yaprağını koyduktan sonra iki litre su dökmeli Mezit balığını kuyruğu ağzının içine girecek biçimde yuvarlayıp biçimini bozmaması için plastik bir kürdanla tutturup tencerenin ortasına oturtmalı Sazan balığını da tencereye oturttuktan sonra tencereyi ateşe oturtmalı Balıkları on dakika pişirdikten sonra tencereyi ateşten indirmeli ve sudan dikkatle çıkarılacak balıkların derilerini dikkatle yüzmeli Bir başka tencerede üstü kazınmış bir havuçla iyice yıkanmış patatesleri ve iç bezelyeleri tuzlu suda haşlamalı Pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra havuçla birlikte tavla zarı iriliğinde parçalara doğramalı

Beri yanda iki yumurta, bir limon suyu ve 1 bardak zeytinyağıyle bir mayonez yapmalı Bunu ikiye bölmeli Bunlardan birine tavla zarı iriliğinde parçalara doğranmış havuçla patatesi katıp karıştırmalı ve bu russalatasını uzun bir servis tabağına yaymalı Tabağın bir kenarına haşlanmış sazan balığını oturtmalı Orta yerine de mezit balığını yerleştirmeli

Kalan mayoneze bir kaşık ketchap katarak iyice karıştırmalı ve böylece mayonezin rengini iyice kırmızılaştırmalı Sonra bunu sıkma şırıngasına koymalı ve balıkların üstünü ve tabağın çevresini türlü biçimlerle süslemeli Aralara ince dilimlere kesilmiş kornişonları koymalı

Bir sap maydanozu sazan balığının ağzına oturttuktan sonra yarım limon dilimlemeli ve iki balığın da ağzına yakın yerlere yerleştirmeli

Tabağı servis vaktine kadar buzdolabında tutmalı


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.