Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, tavası

Balık Tavası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Tavası



Balık Tavası Tarifi - Balık Tavası Nasıl Yapılır - Balık Tavası Malzemeleri


BALIK TAVASI (Fletodan)


Levrek, kefal, mercan, sinarit gibi balıklardan


800 gram balık filetosu

220 gram rafine çiçek yağı (1 bardak)

1 1/2 kahve fincanı un

1 adet yumurta

Tuz


1 Baş ve kuyruğu çıkarılmış olarak tartılmış 800 gram balığı, kitabımızda anlatıldığı şekilde keserek ya da balıkçıya kestirerek, her biri aşağı yukarı yüz yirmişer gramdan 6 fileto çıkarmalı Sonra bunları yıkayıp tuzladıktan sonra 1 saat kadar bir tarafa bırakmalıdır

2 Sonra filetoları, bir tabak içindeki yarım kahve fincanı una hafifçe batırmak suretiyle az unladıktan sonra (az silkelemek suretiyle balığa yapışmış olan bir kısım unların dökülmesini sağlamalıdır) bu fileto balıkların bir tabak içinde çalkalanmış 1 adet yumurtaya iyice bulamalı, sonra da bunları, içinde dumanı tütercesine kızdırılmış 1 bardak çiçek ya da zeytinyağı olan tavaya atarak, filetonun önce bir, sonra da diğer taraflarını hafifçe pembeleşinceye kadar aşağı yukarı 4 - 5 dakika kızartmalı ve bir delikli kepçe ile tabağa alarak yanında dörde kesilmiş 1 adet limon olduğu halde servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.