Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, filetosu, tava1

Balık Filetosu Tava-1

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Filetosu Tava-1



Balık Filetosu Tava Tarifi - Balık Filetosu Tava Nasıl Yapılır - Balık Filetosu Tava Malzemeleri


BALIK FİLETOSU TAVASI


800 gr balık filetosu (mercan, kefal, levrek, sinarit gibi balıklardan)

250 gr zeytinyağı (1 bardak)

1 tane yumurta

tuz


Baş ve kuyrukları kesilmiş 800 gr balıktan altı fileto çıkarılır Bunlar yıkanır, tuzlanır ve bir saat bir tarafa bırakılır Sonra filetolar önceden hazırlanan bir tabakta una hafifçe bırakılır

Biraz unlandıktan sonra, bir kâsede çalkalanmış bir yumurtaya iyice bulanır Bir tavaya zeytinyağı konur, iyice kızdırılır ve balık filetoları tavaya atılarak bunların önce bir yanı sonra öbür yanı hafifçe pembeleşinceye kadar 4 - 5 dakika kızartılır ve bir delikli kepçe ile tabağa alınarak, yanında dörde kesilmiş bir limonla servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.