![]() |
Sardalya Buğulama |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sardalya BuğulamaMalzeme: 400 Gr ![]() 4 adet iri domates 5-6 adet çarliston biber 5-6 diş sarımsak Sıvı yağ Tuz Karabiber 1 adet limon Yapılışı: Orta büyüklükte bir tepsi hafifce yağlanır ve halkalar halinde kesilmiş domateslerin yarısı bir sıra halinde dizilir ![]() ![]() Balıkların üzerine ince halkalar halinde dilimlenmiş limonun tamamı ile çekirdekleri çıkartıldıktan sonra ince ve uzun şeritler halinde kesilmiş çarliston biberlerin tamamı ile halkalar halinde kesilmiş domateslerin kalanı yerleştirilerek balıkların üstü örtülür ![]() Tepsiye yarım çay bardağı likit yağ ile bir çay bardağı su ilave edilir ; tepsinin üstü bir kapak ile kapatılarak orta ateşte 40 dakika kadar pişirilir ![]() ![]() ![]() ![]() Buğulamaya uygun diğer balıklar: Hamsi, Kefal (dilimlenmiş) |
![]() |
![]() |
|