Kanton Usulü Karides |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kanton Usulü KaridesMalzeme: 40- 50 adet karides (cimcime) 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 çorba kaşığı mısır unu 1 çorba kaşığı soya sosu 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi Tuz 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı zencefil 1 çay kaşığı tane kara biber Yapılışı: Tane karabiberi havanda dövün Zencefili ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın Yumurtaları, bir tanesinin beyazını ayırarak kırın, soya sosu ile karıştırın Aynı karışıma hazırladığınız baharatı da ekleyip tekrar karıştırın Ayırdığınız yumurta beyazına mısır ununu ekleyip karıştırın Karidesleri ayıklayıp karışıma katın 20 dakika kadar dinlendirin Sıvı yağı bir tavada kızdırın Karidesleri yağda kızartın Kızarmış karidesleri kenara alıp aynı yağa yumurtalı karışımı dökün Pişmeye başlarken karidesleri ilave edin Sıcak servis yapın Servis yaparken tabağa garnitür olarak haşlanmış brokkoli ve doğranmış taze soğan koyabilirsiniz |
|