Karides - Genel Hazırlanış |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Karides - Genel HazırlanışMalzeme: Karides ½ tencere su 1 çorba kaşığı tuz 1 adet kuru soğan 1 çorba kaşığı sirke Yapılışı: Suyu derince bir tencereye koyun İçine tuzu ve sirkeyi ilave edip tuzlar eriyinceye kadar karıştırın Soğanı dörde bölüp ilave edin ve suyu kaynatın Karidesleri içine boşaltıp kaynatın Bilahare kevgire alıp süzün ve soğuk suyla yıkayın Sonra alıp porsiyonlara bölüp "deep freeze"de saklayın Not: 1 Böyle hazırladığınız karidesleri hemen hemen (aksi tariflerde belirtilmedikçe) bütün karides yemek, meze ve salatalarında kullanabilirsiniz 2 Karidesleri öğünlük miktarlarda kaplara bölüp dondurmak ve ileride kullanılmak üzere saklamak çok yararlı bir yöntemdir Donmuş karideslerin çözülünce diri kalması için önce buzdolabınızın alt gözünde 2-3 saat +5oC’a soğuyuncaya kadar bekletin Bilahare dondurun 3 Karideslerin kaynatılma süresi çok kısa olmakla beraber büyüklüklerine göre fark eder Küçük (cimcime) karidesler için kaynatma süresi 5-6 dakikadır Bu süre iri (Jumbo) karidesler için ise 10-12 dakikadır Daha fazla haşlamamaya dikkat edin Aksi takdirde çok yumuşar ve diriliklerini kaybederler |
|