![]() |
Sicilya Usulü Sardalya |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sicilya Usulü SardalyaMalzeme: 750 gram sardalya 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 su bardağı ufalanmış ekmek içi 3 çorba kaşığı kuş üzümü 3 çorba kaşığı çam fıstığı 2 çorba kaşığı kaşar rendesi 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz 3 adet defne yaprağı 1 adet limon 1 çorba kaşığı şeker 5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke Tuz Dolma baharı Yapılışı: Sardalyaları kafalarını koparınız ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz ![]() ![]() ![]() Kıyılmış soğan ile sarmısağı zeytinyağda sote ediniz ![]() ![]() ![]() ![]() Karışımı balık fileto üstüne bolca koyunuz ve üstünü diğer bir fileto ile kapatınız ![]() ![]() ![]() ![]() Sıcak servis yapınız ![]() Bu yemeğe uygun diğer balıklar: Hamsi alıntı |
![]() |
![]() |
|