Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mezgit, yumurtalı

Yumurtalı Mezgit

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yumurtalı Mezgit



Malzeme:


500 Gr Mezgit

3 adet yumurta

1 fincan sıvı yağ

1 fincan un

Tuz


Yapılışı:


Balıkçınıza temizletmiş olduğunuz mezgitleri fileto yapıp iri parçalara bölünüz İyice yıkadıktan sonra tuzlayınız


Tavada sıvı yağı kızdırınız ve balık parçalarını ilave edip her iki yüzünü 3 dakika kadar kızartınız


Yumurtaları kırıp çırpınız ve tavadaki balıkların üzerine ilave edip yumurtalar pişinceye kadar pişiriniz

Sıcak servis yapınız


Dikkat:

İstendiği taktirde tavada kızartılmış balık filetoları tavadan alınarak fırın tepsisine dizilir Çırpılmış yumurtalar üzerine dökülerek orta sıcaklıktaki fırına verilir Bu durumda yağ fazlası tavada kalacağı için daha hafif olur



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.