Levrek Buğlama |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek BuğlamaMalzemeler; *4 adet levrek ( fleto olarak hazırlanmış) *1 adet soğan, *300 gr mantar, *4 adet domates, *2 adet defne yaprağı, *2 çorba kaşığı tereyağı, *tuz, karabiber Hazırlanışı; 1Soğan yemeklik doğranır ve yağda kavrulur İçine defne yaprağı ve mantarlarda ilave edilerek kavrulmaya devema edilir 2Domateslerin kabukları soyularak, küp şeklinde doğranır ve mantaralara ilave edilerek domateslerde kavrulur 3Balıklar fırın tepsisine dizilir Üstlerine tuz ve karabiber serpildikten sonra, domatesli ve mantarlı sos, balıkların üstüne yayılır 4tepsinin üstünü yağlı kağıt ile kapattıktan sonra sıcak fırında 20 dakika kadar pişrin Afiyet Olsun |
|