![]() |
Hamsi Kuşu |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi KuşuMalzemeler Hamsi Kuşu Yapılışı hamsi kuşu nasıl yapılır hamsi kusu nasil yapilir hansi kuşu hamsikuşu hamsikuşu tarifi hamsikuşu nasıl yapılır hamsi kuşu nasıl yapılır hamsi kuşu yapılışı hamsikuşu hamsikuşu hamsikuşu tarifi hamsikuşu nasıl yapılır hamsi kuşu nasıl yapılır hamsi kuşu yapılışı hamsikuşu Hamsikuşu - Hamsikuşu Tarifi - Hamsikuşu nasıl yapılır- Hamsi Kuşu nasıl yapılır - Hamsi kuşu yapılışı 1200 gr Hamsi 2 Tatlı Kaşığı Tuz 1/4 Demet Maydanoz 2 Orta Boy Soğan 2 ![]() 1/2 Yemek Kaşığı Çamfıstığı 1/2 Su Bardağı Pirinç 1 Su Bardağı Su (sıcak) 1/2 Yemek Kaşığı Kuşüzümü 1/4 Tatlı Kaşığı Kara biber 1/4 Tatlı Kaşığı Şeker 1/3 Su Bardağı Mısır unu 2 Adet Yumurta 6 Yemek Kaşığı Sıvı yağ (kızarırken çektiği) Yemeğin Tarifi Balıkları temizle, kuyruklarını koparmadan kılçığını çıkar, yıka, 1 tatlı kaşığı tuz ekle karıştır, süzgeçte 15 dakika beklet ![]() Maydanozu yıka, ayıkla ![]() ![]() Pirinci yıka, süz, soğana kat, 1-2 kez çevir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yumurtayı çırp, dolmaları batırarak kızdırılmış derin yağda kızart ![]() Not: Karadeniz yöresi yemeklerindendir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|