![]() |
Ahtapot Yahni |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahtapot YahniMalzeme: 1 ½ kg ahtapot 3 adet soğan (orta boy) ½ su bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı salça 1 adet domates 3 adet defne yaprağı 2 çorba kaşığı sirke Tuz Karabiber Yapılışı: Ahtapotları dövülmüş olarak alınız ve deep-freeze’de 2 ila 3 gün bekletiniz ![]() ![]() ![]() Tencerede sıvı yağı kızdırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arzuya göre soğuk veya sıcak servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ahtapot Yahni |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ahtapot YahniAhtapot - Yahni - deniz ürünleri Malzeme 500 gram ahtapot 1 kahve fincanı sirke 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 orta boy soğan 2 diş sarmısak 2 orta boy domates 2 sivri biber 1 karanfil 1 küçük parça tarçın defne yaprağı yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı kekik karabiber tuz Yapılışı 1 yemek kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı kekik karabiber tuz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|