Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çinekop, kızartılır

Çinekop Nasıl Kızartılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çinekop Nasıl Kızartılır



çinekop kızarması - kızartma çinekop - çinekop pişirme yöntemleriBalık yemek yapılan araştırmalar sonucu insana fiziksel ve ruhsal olarak iyi geldiği söylenmekte Haftada düzenli olarak balık yiyorsanız sağlığınızı koruyorsunuz anlamına gelmektedir


Her balık için farklı kızartma yöntemi vardır Örnek olarak hamsi mısır unuyla beraber kızardığı zaman hepsidir Size çinekop kızartma yöntemini anlatacağız


Malzemeler:


4 kişilik çinekop için

15 kg çinekop

1 çorba kaşığı tuz

25 su bardağı soğuk su

1 çay kaşığı karbonat

25 su bardağı un

2 demet taze soğan

3 adet kırmızı turp

15 demet roka

ikişer adet limon ve havuç


Tarifi:


Elimizdeki çinekopları temizleyip güzelce yıkayınız Balığın suyunu süzdükten sonra içine tuz dökün Ortalama 1 saat beklettikten sonra soğuk su ve karbonatı birtane kaba karıştırın Balıkları öncelikle una daha sonra karbonatlı suya batırınız Daha sonra kızdırılan sıvıyağda kızartın Taze soğan, kırmızı turp, roka, limon ve havuç dilimleriyle birlikte servise hazır edebilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.