Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
haşlaması, palamut

Palamut Haşlaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Palamut Haşlaması



palamut nasıl pişirilir - haşlama palamut - palamut tarifiMALZEMELER:


1 palamut,


1 baş soğan,


1 havuç,


2 limon,


yarım su bardağı zeytinyağı,


1 su bardağı şarap,


karabiber,


tuz,


su,


yumurta,


pancar


YAPILIŞI:


Palamut temizlendikten sonra ortasından kesilir


• Üstünü örtecek kadar su ve şarap ilave edilir Orta hararetli ateşte pişirilir


• Ateşten indirildikten sonra soğuması beklenir


• Sonra, beyaz kısımları ayrılıp tabağa konur


• Limon suyu, zeytinyağı ile karıştırılır Karabiber konduktan sonra çırpılır Balığın üzerine dökülür


• Tabak lop yumurta veya pancar dilimleri ile süslendikten sonra servis yapılır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.