![]() |
Palamut Haşlaması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Palamut Haşlamasıpalamut nasıl pişirilir - haşlama palamut - palamut tarifiMALZEMELER: 1 palamut, 1 baş soğan, 1 havuç, 2 limon, yarım su bardağı zeytinyağı, 1 su bardağı şarap, karabiber, tuz, su, yumurta, pancar ![]() YAPILIŞI: Palamut temizlendikten sonra ortasından kesilir ![]() • Üstünü örtecek kadar su ve şarap ilave edilir ![]() • Ateşten indirildikten sonra soğuması beklenir ![]() • Sonra, beyaz kısımları ayrılıp tabağa konur ![]() • Limon suyu, zeytinyağı ile karıştırılır ![]() ![]() ![]() • Tabak lop yumurta veya pancar dilimleri ile süslendikten sonra servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|