![]() |
Beşamel Soslu Kefal |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beşamel Soslu KefalBeşamel Soslu Kefal Tarifi - Beşamel Soslu Kefal Nasıl Yapılır - Beşamel Soslu Kefal Malzemeleri Beşamel Soslu Kefal 2 kg kefal balığı (temizlenip parça parça kesilmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 25 gr (1 1/2 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 8 taze soğan (dilimlenmiş) 125 gr mantar (silinerek temizlenip dilimlenmiş) 1 çorba kaşığı kereviz rendesi 2 su bardağı balık suyu 2+1/2 su bardağı beşamel sos 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış) Önce balıkları tuzlayıp biberleyerek bir kenara bırakınız ![]() Büyük bir tencerede tereyağının yarısını zeytinyağla birlikte orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() ![]() Küçük bir tencerede, kalan tereyağı orta ateşte eritiniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alüminyum kağıdın ortasını hafifçe yarınız (buhar çıkması için), tencereyi kısık ateşe oturtup balığı 15 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() Ateşin altını açıp, tencerede kalan sosu kaynatınız ![]() ![]() Ateşin altını kısıp, tahta bir kaşıkla karıştırarak, beşamel sosu ekleyiniz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|