![]() |
Fransız Usulü Kalkan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fransız Usulü Kalkankalkan balığı nasıl pilirilir - pirinçli kalkan balığı tarifi - fırında kalkan balığıMalzemeler: 4 kalkan balığı dilimi 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) 200 gr (1 su bardağı) balık suyu 30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı 1 soğan (ince doğranmış) 2 çorba kaşığı kereviz rendesi 125 gr mantar (temizlenip, dilimlenmiş) 350 gr (2 su bardağı) pirinç (yıkanıp, 30 dakika soğuk suda bırakıldıktan sonra süzülerek pişirilmiş ve sıcak olarak saklanmış) 2 büyük domates (dilimlenmiş) Tarifi: Önce fırınınızı orta sıcaklığa (170°C) getirip ısıtınız ![]() Kalkan dilimlerini bir güvecin dibine yerleştirip tuz, biber, sarımsak ve maydanozu serperek, üstüne balık suyunu dökünüz ![]() ![]() Pilavını hazırlamak için, büyük bir tavada, yağı orta ateşte eritiniz ![]() Yağ kızınca soğan, kereviz rendesi ve mantarları ekleyip, 5-6 dakika, soğanlar pembeleşinceye kadar kızartınız ![]() ![]() ![]() Güveci fırından çıkarıp kalkan dilimlerini ısıtılmış bir servis tabağının kenarına spatulayla diziniz ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|