![]() |
Dereotu Salatalık Soslu Sazan Balığı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dereotu Salatalık Soslu Sazan BalığıBalık Nasıl Pişirilir - Soslu Balık - Soslu Sazan Balığı Tarifi - Fırında Balık - Fırında Alabalık Malzemeler 1 sazan balığı (yaklaşık 1,5 kg) 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 çorba kaşığı limon suyu 1 demet dereotu 1 demet maydanoz 15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 iri soğan (ince doğranmış) 1 diş sarımsak (dövülmüş) 1 çorba kaşığı kırmızıbiber 1/2 su bardağı balık suyu 15 g (2 çorba kaşığı) un 1/2 su bardağı krema 2 iri kornişon (doğranmış) Süsleme için: limon dilimleri kornişon dilimleri doğranmış maydanoz ve dereotu Tarifi Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() Balığın karın boşluğuna tuzun yarısı, karabiber ve limon suyunu serpip, dereotu ve maydanozu doldurarak, bir kenara bırakın ![]() Tereyağını ve zeytinyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kabı fırından alıp, balığı parçalamadan, ısıtılmış bir servis tabağına aktarın ve üstünü örtüp, sıcak kalmasını sağlayın ![]() Balığı pişirmiş olduğunuz kapta kalan soğanlı karışıma unu ve kalan balık suyunu ekleyip, karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|