Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balığı, dereotu, salatalık, sazan, soslu

Dereotu Salatalık Soslu Sazan Balığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotu Salatalık Soslu Sazan Balığı



Balık Nasıl Pişirilir - Soslu Balık - Soslu Sazan Balığı Tarifi - Fırında Balık - Fırında Alabalık


Malzemeler


1 sazan balığı (yaklaşık 1,5 kg)

1/2 tatlı kaşığı tuz

bir tutam karabiber (taze çekilmiş)

1 çorba kaşığı limon suyu

1 demet dereotu

1 demet maydanoz

15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 iri soğan (ince doğranmış)

1 diş sarımsak (dövülmüş)

1 çorba kaşığı kırmızıbiber

1/2 su bardağı balık suyu

15 g (2 çorba kaşığı) un

1/2 su bardağı krema

2 iri kornişon (doğranmış)

Süsleme için:


limon dilimleri

kornişon dilimleri

doğranmış maydanoz ve dereotu


Tarifi


Önce fırınınızı 200 °C'a ısıtın Balığın yüzgeçlerini, pullarını, iç organlarını çıkarın ama başına dokunmayın Sonra soğuk su altında iyice yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın

Balığın karın boşluğuna tuzun yarısı, karabiber ve limon suyunu serpip, dereotu ve maydanozu doldurarak, bir kenara bırakın

Tereyağını ve zeytinyağını bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Yağ eriyince soğanları koyup, ateşi kısarak, soğanları yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 - 6 dakika) pişirin Sarmısak ve kırmızıbiberi de ekleyip, balık suyundan 4 çorba kaşığı kattıktan sonra, ateşi açarak bir taşım kaynatın Kaynayınca tavayı ateşten alıp, içindeki karışırjıı bir kaşıkla ateşe dayanıklı bir kaba döşeyerek, üstüne sazanı yerleştirin Tabağı alüminyum folyoyla örtüp, fırına vererek, balığı 40 - 45 dakika fırında pişirin (dokunulduğunda ele sert gelmelidir)


Kabı fırından alıp, balığı parçalamadan, ısıtılmış bir servis tabağına aktarın ve üstünü örtüp, sıcak kalmasını sağlayın


Balığı pişirmiş olduğunuz kapta kalan soğanlı karışıma unu ve kalan balık suyunu ekleyip, karıştırın Sonra kabı orta ateşe oturtup, içindeki sosu sürekli karıştırarak kaynatın Kaynayınca krema, doğranmış kornişonlar ve kalan tuzu ekleyip, karıştırdıktan sonra, ateşi kısın ve 3 -4 dakika pişirin Kabı ateşten alıp, içindeki sosu bir sos çanağına ya da küçük bir kâseye boşaltın Sazanı limon dilimleri, kornişon dilimleri, maydanoz ve dereotuyla süsleyip, yanında sosuyla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.