![]() |
Döğme Pilavlı İstavrit |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Döğme Pilavlı İstavritİstavrit nasıl pişirilir - Pilavlı istavrit - İstavrit tarifi MALZEMELER 1 kg istavrit balığı 2 su bardağı dövme (Aşurelik buğday ya da gerdime de denir ![]() 8 su bardağı soğuk su 1 yemek kaşığı tereyağı (yaklaşık 30 gr) 1 adet orta boy kuru soğan 3 su bardağı et ya da tavuk suyu 2 çay kaşığı tuz, karabiber Kızartmak için; 2 yemek kaşığı dolusu un 2 yemek kaşığı dolusu mısır unu 2 çay kaşığı tuz, karabiber 1/2 su bardağı sıvıyağ YAPILIŞI: Aşurelik buğdayı bol suyla yıkayıp süzdükten sonra orta boy bir tencereye aktarın ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine süzdüğünüz haşlanmış aşurelik buğdayı ilave edip 3 su bardağı et ya da tavuk suyunu da aktardıktan sonra tuz ve karabiberi de serpin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dinlenmiş olan pilavı servis tabağına aktarıp üzerine istavritleri yerleştirin ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|