![]() |
Tatlı Soslu Balık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Soslu BalıkSoslu Balık Tarifi - Balık Filetosu Nasıl Pişirilir Malzemeler 4 kişilik Balık: 500 g balık filetosu, 1 çorba kasığı limon suyu, 1 çorba kasığı soya sosu, 60 g nişasta, 50 g un, tuz, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta akı, 1 kilo kızartma yağı ![]() Sos ve sebze: 1-2 kırmızı çarliston biber, 1 küçük sap pırasa, 1-2 baş soğan, 1-2 acı kırmızı biber, 1-2 cm taze kök zencefil, 1 diş sarmısak, 1 tatlı kaşığı nişasta 200 ml portakal suyu, 2 çorba kaşığı sirke, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı soya sosu, 70 ml tavuk suyu Yapılışı Balık: Balık filetolarını yıkayarak kurulayın, 1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sos ve sebze: Sebzeleri ayıklayarak yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızarmış balık parçalarını yağdan çıkartın, kağıt peçetelerin üstünde fazla yağlarını emdirin, sıcak tutun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|