İspanaklı Somonlu Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Somonlu GüveçIspanaklı Somonlu Güveç tarifi - Ispanaklı Somonlu Güveçin hazırlanması - Ispanaklı Somonlu Güveçin yapılışı Malzemeler : 200 gr Somon Balığı Filetosu 200 gr Ispanak 200 gr Krema 2 yemek kaşığı Zeytinyağ 3 yaprak Jelatin Sos için tekrar 200 gr Krema 2 adet Limon Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ince ince kıyın Zeytinyağında hafifçe öldürün Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin![]() Kremayı da mikserde çırpıp, şanti haline getirin Bu şantiden 2 kaşık alıp bir tencerede hafifçe ısıtın Buna önceden soğuk suda bırakılmış ve sonra suyu sıkılmış jelatin yapraklarını katın![]() Önce bu sıvıyı, sonra da geri kalan şantiyi ıspanak somon püresine ekleyin Tuz, karabiber ekleyin Güveç ya da Cam bir tepsiye püreyi dökün Buzdolabına koyun 2-3 saat bekletin![]() Servisi yaparken, dilim dilim kesilir Yanına krema ve limon dilimleri konur
|
|
|
|