Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
marine, mezitbalığı, şişte

Şişte Marine Mezitbalığı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şişte Marine Mezitbalığı



Şişte Marine Mezitbalığı Tarifi - Şişte Marine Mezitbalığı Nasıl Yapılır - Şişte Marine Mezitbalığı Malzemeleri



Şişte Marine Mezitbalığı


500 g mezitbalığı filetosu

6 salatalık

bir tutam tuz

3 büyük portakal

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı Dijon hardalı

bir tutam taze çekilmiş karabiber

1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış fesleğen

Limonlu marinat:

1 çorba kaşığı zeytinyağı

4 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu (süzülmüş)

2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

bir tutam tuz

bir tutam taze çekilmiş karabiber


Mezit filetolarını soğuk akarsuda yıkayıp, kâğıt havlularla iyice kurutun Çok keskin bir bıçak kullanarak filetoların derisini ve görünen bütün kılçıklarını çıkarın Filetoları önce uzunlamasına yaklaşık 1 cm eninde şeritlere, sonra da bu şeritleri altmış küçük küp yapacak biçimde parçalara ayırın (kalan kılçıkları da bu sırada çıkarın)

Marinat için zeytinyağı, limon suyu, maydanoz, tuz ve karabiberi geniş bir servis tabağına koyup, iyice karıştırın Karışıma mezit parçalarını ekleyip, karıştırarak her yanlarının karışıma iyice bulanmasını sağlayın Tabağın üstünü örtürS buzdolabına kaldırarak, marinadın balıklara işlemesi için en az 5 saat bekletin (bu süre içinde mezit parçalarını iki ya da üç kez tersyüz edin)

Şişleri hazırlamaya başlamadan 1 saat önce, 1 salatalığın kabuğunu soyup, ortadan ikiye kestikten sonra parçalardan birini (öbür parça tarifte kullanılmayacaktır) uzunlamasına ortadan ikiye ayırın ve her parçayı gene uzunlamasına ortadan ikiye kesip, 5 mm kalınlığında dilimleyin Salatalık parçalarını çukur bir kaba koyup, tuzla karıştırdıktan sonra, kabı örterek, bir kenarda 30 dakika bekletin

Bu arada küçük keskin bir bıçakla portakalların kabuğunu ve beyaz yumuşak dokusunu soyun (her portakalı küçük bir kabın üstüne tutup suyunu ziyan etmeyin) Sonra portakalları dilimlere ayırıp, her dilimi iki ya da üç parçaya bölün (portakalların büyüklüğüne göre değişebilen yaklaşık 60 parça)

Bir kâseye zeytinyağı, hardal, karabiber ve bir çorba kaşığı portakal suyu koyup, iyice karıştırdıktan sonra, fesleğeni ekleyerek yeniden karıştırın Portakal parçalarını da katıp, karışım her yanlarına iyice bulanana kadar yavaşça karıştırdıktan sonra, kâsenin üstünü örterek bir kenara kaldırın

Şişleri hazırlamak için marinadı buzdolabından alıp, mezit parçalarının sularını süzdürün Tuzlu salatalıkların da suyunu süzdürüp, uzun kürdanlara mezitbalığı parçaları, salatalık ve portakal parçalarını geçirin Hazırladığınız bu şişleri geniş bir tabağa dizip (ya da iri portakallara batırıp), buzdolabında biraz beklettikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.