![]() |
Tere Soslu Kılıç Balığı Şiş |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tere Soslu Kılıç Balığı ŞişTere Soslu Kılıç Balığı Şiş Tarifi - Tere Soslu Kılıç Balığı Şiş Nasıl Yapılır - Tere Soslu Kılıç Balığı Şiş Malzemeleri Tere Soslu Kılıç Balığı Şiş 500 g iri kuşbaşı doğranmış kılıç balığı Limonlu dereotlu marinat: 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu 1 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış) bir tutam acı toz kırmızıbiber bir tutam karabiber Tere sosu: 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı 1 soğan (ince doğranmış) 1 çorba kaşığı un 30 cl tuzsuz balık suyu 1 çorba kaşığı dereotu (kıyılmış) 1 çorba kaşığı krema 1 tatlı kaşığı hardal bir tutam tuz bir tutam taze çekilmiş karabiber Marinadı hazırlamak için zeytinyağı, limon suyu, dereotu, acı kırmızıbiber ve karabiberi bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() Şişleri pişirme vaktinden 30 dakika önce, dereotu sosunu hazırlamak için zeytinyağını küçük bir tencerede ısıtın, ince doğranmış soğanları ekleyip, iyice yumuşayıncaya (ama renkleri dönmemelidir) kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Önce fırınınızın ızgarasını yakın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|